Biserica Din Om

Articole

 

Trupul lui Hristos

 

  Gabriel Baicu

Există o singură Biserica și aceasta este Trupul lui Hristos. Aceasta este Biserica Spirituala Unica, denumire pur convenționala. Biblia vorbește în nenumărate texte ale ei despre aceasta realitate spirituala, care nu este o Biserica instituționala sau alta, ci este o relație spirituala reala, între cei credincioși, prin Duhul Sfânt. Spiritualitatea creștină este profund marcată de acest adevăr fundamental, care este prea puțin scos în evidență. Creștinismul spiritual este diferit în multe privințe de religia instituționalizată. Biserica Spirituala Unica, Biserica celor născuți din Spirit, Biserica celor Aleși sau Biserica din Om sunt doar denumiri formale pentru a desemna Trupul unic al lui Hristos. Spirit și materie, libertate spirituala sau constrângere instituționala iată polii unei importante dezbateri existenta în istoria Creștinismului. Daca mă întreabă cineva unde scrie in Biblie Biserica Spirituala Unica, eu am sa ii răspund ca in Biblie nu scrie nici Biserica Ortodoxa, Biserica Romano Catolica, Biserica Protestanta, Biserica Reformata, Biserica Baptista, Biserica Penticostala etc. În Biblie însa scrie foarte limpede ca exista o singura Biserica si nu scrie nimic despre faptul ca trebuie sa existe mai multe confesiuni creștine. Trupul lui Hristos este unul singur, nu mai multe si nu ar trebui sa fie sfâșiat in numeroase denominațiuni. Organizațiile religioase pot sa fie manifestări exterioare ale vieții spirituale, dar unitatea spirituala este condiția de valabilitate a identificării Trupului lui Hristos. Isus va râpi o singura Biserica și nu mai multe. Isus Hristos are o singura Mireasa și nu mai multe. Biserica este o singura realitate deja unită, prin Duhul Sfânt.

Orice credincios în care locuiește Hristos, prin Duhul Sfânt este in unitate spirituala cu orice alt credincios, in care de asemenea locuiește Duhul Sfânt si aceasta unitate este data de unicitatea însăși a Duhului Sfânt. Comunicarea si recunoașterea intre cei in cauza se face pe cale duhovniceasca si așa cum spunea apostolul Pavel, nu mai cunoaștem pe nimeni, in felul lumii. (2 Corinteni 5; 16) Biserica Spirituală Unică există, de la început, nu am înființat-o eu, doar am descoperit-o și am identificat-o. Paradoxal, dar probabil că și mulți din cei sau din cele care citesc acest mesaj, chiar fără să știe, fac parte din ea, deoarece de ea aparțin toți credincioși adevărați, născuți din nou, adică născuți din Dumnezeu, indiferent de ce confesiune creștină aparțin. Ei sunt cunoscuți de Dumnezeu, încă înainte de întemeierea lumii, conform Efeseni, cap.1, și sunt uniți, cu toți ceilalți credincioși născuți din nou, prin Duhul Sfânt și nu prin intermediul instituțional, adică prin biserici, culte, denominațiuni sau confesiuni, care toate, de fapt, denumesc același lucru. În Duhul Sfânt avem unitatea noastră, adică a tuturor acelora care sunt născuți din nou și toți suntem o singură Biserică a lui Dumnezeu și nu mai multe, căci El nu are decât o singură Biserică, Trupul Său, Fecioara din cartea Apocalipsa lui Ioan. Isus (Iisus) are o singură Mireasă și nu mai multe, cum lasă să se înțeleagă multitudinea de Biserici instituționale, că ar fi cazul. Isus (Iisus) ne unește pe toți aceia și acelea, care suntem ai Lui, în mod perfect, prin dragostea pe care a turnat-o în inimile noastre, prin Duhul Sfânt. (Romani 5; 5)

 

 

Navigare website

 

mobile version Biserica din Om

Mobile version!

 

Mesaje actualizate

 

Religia crestina in lumea de astazi

Pentru a clarifica afirmația că România este o țară creștină, afirmație trâmbițată de unii propagandiști care se pretind a fi vocea tradiției și apărători ai credinței creștine trebuie să pornim de la o anumită premisă...

uploaded: 29. 12. 2015

read more

 

Fanatismul religios

O credință religioasă foarte puternică poate duce la intoleranță atunci când întâlnește o altă credință religioasă la fel de puternică. Pentru un om care se angajează total într-o credință religioasă intoleranța față de alte religii este o tendință naturală...

uploaded: 15. 12. 2015

read more

 

Crestinii si Crestinismul divizat

Deseori, în ultima perioadă de timp, am fost întrebat de ce religie sunt și răspunsul a fost, cum este de la sine înțeles, mereu același, sunt Creștin. Din nefericire, aceasta a devenit o religie inacceptabilă pentru timpurile noastre.

uploaded: 26. 10. 2015

read more